Reparatie aanmelden
Reparatieverzoek melden
Wilt u een reparatieverzoek indienen dat geen calamiteit is? Dit kan eenvoudig via de website van uw VvE. Geef hierbij zo duidelijk mogelijk aan:
– Wat het probleem is,
– Waar het probleem zich bevindt,
– En, indien mogelijk, wat volgens u de oorzaak kan zijn.
Hoe specifieker de informatie, hoe gerichter wij opdracht kunnen geven. Als u bijvoorbeeld alleen aangeeft dat “het lekt,” is dat onvoldoende. Waar lekt het? Is het de waterleiding, het dak, of bij een kozijn?
Vermeld altijd een telefoonnummer waarop wij u overdag kunnen bereiken. Hierdoor kunnen wij, of het bedrijf dat de reparatie uitvoert, u bellen voor aanvullende informatie of het maken van een afspraak.
U kunt reparatieverzoeken ook telefonisch melden tijdens kantooruren via: 010 – 307 23 63.
Calamiteiten melden
In geval van een calamiteit, zoals brand, stroomuitval of ernstige lekkage, kunt u ons 24 uur per dag bereiken op: 010 – 307 23 63.
Reparaties alleen voor gemeenschappelijke ruimtes
Het is belangrijk te weten dat u alleen reparatieverzoeken kunt indienen die betrekking hebben op de gemeenschappelijke onderdelen van de VvE. Reparaties aan uw eigen privé-gedeelte moet u zelf regelen.
Wat gemeenschappelijk of privé is, staat beschreven in het splitsingsreglement van uw VvE. Dit document bepaalt wie verantwoordelijk is voor de kosten.
Reparatiekosten en werkzaamheden
Soms is het niet direct duidelijk hoe schade aan de gemeenschappelijke ruimte is ontstaan en wie verantwoordelijk is voor de kosten. In dat geval zorgt de VvE eerst dat de reparatie wordt uitgevoerd. Blijkt later dat de schade is veroorzaakt door een bewoner? Dan worden de kosten alsnog bij die bewoner in rekening gebracht.
Bijvoorbeeld: u meldt een lekkage, maar de oorzaak is niet meteen duidelijk. De VvE laat de reparatie uitvoeren. Als later blijkt dat de lekkage is ontstaan door slecht onderhouden kitnaden in uw douche, worden de kosten aan u doorberekend.
Het kan ook voorkomen dat de VvE werkzaamheden uitvoert die voor u onhandig of ongewenst lijken. Toch bent u verplicht om mee te werken. Weigert u medewerking te verlenen, dan kan de VvE via een gerechtelijke procedure afdwingen dat u dit alsnog doet. Alle kosten die hierdoor ontstaan, worden dan bij u in rekening gebracht.